domingo, 6 de abril de 2014

Galacticat 2014: Cinema fantàstic a Tarrega

Nova cita per als fans de la SF
   Els propers dies 25,26 i 27 d'abril tindrà lloc a Tàrrega la Galacticat, la 1a mostra de cinema fantàstic de Ponent, que preten ser un lloc de trobada tant de professionals com d'aficionats i amants d'aquest tipus de cinema, especialment el dedicat a la ciència-ficció. Com ells mateixos diuen a la seva pàgina web:

Per a què serveixen les mostres de cinema? La pregunta pot portar a un equívoc, ho sabem. Però convinguem que totes les preguntes corren aquest risc, fins al moment en què comencen a ser respostes. O almenys, enteses. Per a què serveixen els festivals de cinema, aquesta instància d’exhibició intensa de peŀlícules que es fa anualment en les més diverses ciutats del món?

Una mostra de cinema és primer una festa i després, gairebé immediatament, una instància de negocis. La festa ve d’ajuntar-se a veure peŀlícules, que és de per si un esdeveniment celebrable. La instància de negocis ve a ser una conseqüència natural d’aquesta festa.

Les peŀlícules les veuen els crítics, periodistes, programadors d’altres mostres, cinèfils purs i públic en general. Els periodistes i els crítics s’emporten impressions de les peŀlícules i les comuniquen a les audiències; els programadors revisen aquella cinta de la qual li han parlat tant, i els cinèfils augmenten la seva coŀlecció de records cinematogràfics amb peŀlícules que sovint s’haurien fet molt difícils de veure d’una altra manera. Però també aporten a la ciutat i els seus habitants un ambient festiu i cinèfil únic, que només es crea en mostres de cinema, dinamitzant així la vida cultural de la zona.

Sens dubte, una cita ineludible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario